Woningsprinkler

Vergroot uw kans op het overleven van een brand met een woningsprinklerinstallatie. Het automatisch blussysteem zorgt er voor dat u bij een brand meer vluchttijd heeft.  Door de sprinklerinstallatie wordt een brand snel en effectief bestreden, zonder de tussenkomst van mensen. In de meeste gevallen is de brand zelfs geblust, voordat de brandweer arriveert.

Woningsprinklerinstallaties werken anders dan (industriële) sprinklerinstallaties. Door het gebruik van andere sprinklerkoppen sproeien woning sprinklers meer horizontaal, richting de wanden. Juist daar bevinden zich vaak de meeste brandbare spullen. Ze zorgen er voor dat hete rookgassen worden gekoeld en dat een fatale ‘ flash-over’ wordt voorkomen.

Er zijn veel argumenten om voor woning sprinklers te kiezen. Bijvoorbeeld om de mogelijk langere opkomsttijd van de brandweer te compenseren. Maar ook bij specifieke doelgroepen kunnen woningsprinklers hét verschil maken. Vooral bij de kwetsbaren in de samenleving, die meer tijd nodig hebben om te vluchten. Een (risico)groep die steeds groter wordt, nu meer ouderen langer zelfstandig wonen.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact met ons op. Vraag vrijblijvende informatie aan over de mogelijkheden.